8 januari 2013

Vlaanderen ondersteunt zorgverstrekkers 7/7

 

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen, zet in op kwaliteitsvolle zorg als eten niet goed gaat. Hij wil alle Vlaamse zorgverstrekkers hierrond de nodige tools en kennis toesteken: gratis en 7 dagen op 7 kunnen ze online terecht op de website www.eetexpert.be voor dat wat nodig blijkt voor goede praktijkvoering.

De vzw Eetexpert, het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, inventariseerde de afgelopen jaren met de verschillende beroepsgroepen en experten wat zij nodig hebben. Kennistoevoer, praktische draaiboeken, verwijshulp, helpdesk en gerichte vorming blijken essentieel om gericht en doordacht aan het werk te kunnen gaan. Op de vernieuwde website www.eetexpert.be kunnen Vlaamse professionals  gratis en op elk moment van de dag terecht voor:

  • De meest actuele kennis: informatie rond normaal ontwikkelend eet- en beweeggedrag, herkenning van eet- en gewichtsproblemen, inzichten rond preventie en behandeling van eetproblemen en overgewicht.
  • Praktische hulpmiddelen: adviezen en aanbevelingen, werkinstrumenten in verband met gewicht, eet- en beweeggedrag en zelfbeeld, concrete stappenplannen per discipline die multidisciplinaire samenwerking stimuleren, online verwijshulp bij multidisciplinair samenwerken met andere professionals in Vlaanderen, en een helpdesk.
  • Gericht vormingsaanbod: studiedagen, trainingen en intervisiegroepen voor Vlaamse professionals bij eet- en gewichtsproblemen, vorming op maat.

De online eetexpert is er voor elke Vlaamse professional vanaf 8 januari 2013. 1 keer aanmelden, 365 dagen ongelimiteerde praktijkondersteuning.

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr