18 februari 2013

Onderwijs doet actief mee met "Dag van de Zorg"

 

De "Dag van de Zorg" wordt voor de tweede keer georganiseerd op 17 maart. Iedereen kan die dag 181 organisaties uit de zorg- en welzijnssector bezoeken in heel Vlaanderen. Nieuw dit jaar is dat ook het onderwijs een belangrijk deel uitmaakt van de opendeurdag.

Tijdens "Dag van de Zorg" willen verschillende de organisaties onder meer de grote diversiteit aan zorgberoepen tonen aan het grote publiek. De komende jaren zijn er immers tienduizenden extra personeelsleden nodig in de sector. Met de opendeurdag, die voor de tweede keer georganiseerd wordt, willen de zorginstanties werken aan een positieve beeldvorming.

Dit jaar neemt ook de onderwijssector actief deel aan de "Dag van de Zorg". Op verschillende plaatsen zijn er opleidingsbeurzen of opendeurdagen in scholen. Daarnaast kunnen bezoekers op 17 maart onder meer terecht bij tientallen ziekenhuizen, kinderdagverblijven en woonzorgcentra.

"Dag van de Zorg" wordt georganiseerd door de Vlaamse provinciebesturen, zorgambassadeur Lon Holtzer, VDAB, vzw Dag van de Zorg en verschillende koepelorganisaties. Meer informatie is te vinden op www.dagvandezorg.be.

 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr