3 april 2018

Minister Vandeurzen verlicht druk op de gesloten instellingen

 

Minister Vandeurzen zet extra middelen in die hij ter beschikking heeft gekregen bij de begrotingscontrole 2018 om de druk op de gesloten instellingen op korte termijn te verlagen.

Voor de extra capaciteit die in de jeugdgevangenis in Tongeren wordt ingezet voor jeugddelinquenten die een risico zijn voor de veiligheid van de samenleving wordt ook een pedagogische en psychologische omkadering voorzien.

Ook voor infrastructurele ingrepen werd extra geld vrijgemaakt. Deze beslissing doet geen afbreuk aan de intentie om de site van Tongeren op termijn te verlaten.

De minister maakt tevens middelen vrij om een vlottere uitstroom van geplaatste jongeren uit de gesloten instellingen van Mol, Ruiselede en Everberg mogelijk te maken.

Op basis van een grondige screening wordt in overleg met de betrokken magistraten en met respect voor hun bevoegdheden dit jaar alvast 1 miljoen euro extra ingezet om de acute overdruk op de gemeenschapsinstellingen op te vangen. Hiermee kan eenĀ  aantal jongeren dat nu in de gesloten gemeenschapsinstelling verblijft, geheroriĆ«nteerd worden naar een ander traject. Zo komen op korte termijn plaatsen vrij.

Tags: 
 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr